• Hjem
  • Om os
  • Brug for hjælp?
  • Killinger til salg
  • Killinger med særlige behov
  • Adopter en kattemor
  • Info om køb
  • Vores sponsorer
  • Smykkesalg
    • Smykkesæt
    • Øreringe/Sølv
    • Øreringe/Guld
    • Ankelkæder og fingerringe
    • Halskæder
    • Armbåndsure
    • Armbånd
    • Armbånd med læder
    • Armbånd med blandede sten
    • Armbånd/Træperler
    • Armbånd med jade
    • Armbånd/perler
    • Armbånd/Agat
  • Bliv plejefamilie
  • Plejefamiliernes sider
    • Login for plejefamilier
    • Fødselshjælperen

Her kan du læse hvordan det foregår, når du køber en killing hos os.



Når du køber en killing gennem Killingehjælpen, følger dette med i prisen:

1: Kastration/sterilisation

2: Første vaccine

3: Øremærkning.

4: Orme/loppekur

5: 4 kilo Royal Canin kitten

6: Sundhedsbog fra dyrlægen

7: Salgskontrakt


Vil man have chippet sin killing, kan dette med fordel gøres, ved revaccine. Det kræver ikke narkose for at få den chippet. Revaccine står ny ejer selv for. Vi anbefaler at man bruger samme dyrlæge, eller evt en af vores dyrlægesponsorer. Hermed støtter man op om princippet med at en dyrlæge har hjertet på det rette sted og hjælper de nødstedte killinger og kattemødre. Se under sponsorer for at finde vores dyrlæger.


Reservationsgebyr er:

Korthårskilling: 300 kr.

Langhårskilling: 500 kr.

Reservationsgebyret gives ikke retur ved fortrydelse.



Besøg



Vi sælger som udgangspunkt ikke vores killinger, uden et besøg først og har man aftalt besøg med plejefamilien, så spærrer vi killingen til besøget er ovre. Dog kan vi ikke aftale besøg, længere end en uge ude i fremtiden. Dette er af hensyn til at vi skal nå at finde det rette hjem til killingen. Når der ved en killing står teksten: "OBS: VENTER BESØG!", kan denne killing ikke besøges af andre.


Når killingerne er 5 uger og derover, åbner plejefamilierne op for besøg. Ikke før kan man begynde at mærke killingernes personligheder. Vi gør en dyd ud af at matche den rette killing, med det rette hjem.


Når man besøger vores killinger, skal man huske flere ting. Vi har som udgangspunkt ikke killinger til opvækst uden søskende. Så der vil være andre killinger. Killinger har ofte ikke tid til at charmere en køber. De har travlt med at lege med deres søskende og det er kun en god ting. Dette betyder ikke at killingen ikke er kærlig og social. Lyt derfor og hav tillid til hvad plejefamilien kan fortælle om killingen. Der er ingen som er interesseret i at snyde. Her har vi ikke travlt med at skulle af med vores killinger.

Er der også en missemor med hos plejefamilien, så er killingerne stillet godt tilfreds med missemor og søskende og søger trygheden der. Tag dog ikke fejl af, at der stadig bliver nusset og taget op og givet en masse social kontakt mellem killing og plejefamilie. Dette vil man kunne mærke tydeligt, når killingen flytter hjemmefra. Den vil så søge trygheden og selskabet hos dens nye ejere i stedet for sin missemor og søskende.


Katte er ikke som hunde og killinger er ikke som hundehvalpe! En kat er sin egen og har ikke, ligesom hunden, behov for at gøre sin ejer glad. Derfor er det meget forkert, at forvente at killingerne falder fremmede om halsen. Det gør de ikke og man vil blive skuffet. Killinger og kattes venskab skal man gøre sig fortjent til. Vil man ikke det, er det nok ikke en kat man skal købe sig. Men sæt dig ned på gulvet og find noget spændende legetøj at lokke killingerne med. Der vil ikke gå længe, før du har killinger omkring dig. Hold øje med hvordan killingen reagerer når plejefamilien har kontakten med den. Er den da kærlig og vil gerne kæles og spinder- Ja så vil den også være sådan med dig, når den lærer dig at kende.



Man kan naturligvis have ønsker om farve og køn. Men personligheden er trods alt det vigtigste. Når man har besøgt en killing, har man 24 timer til at beslutte, om man vil reservere killingen. Hører vi ingenting inden de 24 timer, giver vi andre muligheden for besøg.

Vi tager et reservationsgebyr for hver killing, som ikke gives retur ved fortrydelse. Dette skal indbetales til vores konto og det er super vigtigt at man skriver killingens (nuværende) navn, i beskedfeltet. Ellers kan vi ikke se om den er betalt. I kan altid spørge plejefamilien om spørgsmål vedrørende reservation. Gebyret trækkes fra selve salgsprisen. Dvs at man en uge inden flyttedato, betaler det resterende beløb og igen skriver killingens navn.

Vi giver iøvrigt 150 kr. i søskenderabat pr. killing!


Som udgangspunkt har vi en regel om, at man kan besøge sin killing max 3 gange i løbet af opvæksten. Nogle plejefamilier er dog åbne overfor flere besøg. Men respekter hvis de ikke har mere tid end dette.



Både reservationsgebyr og restbeløb skal indbetales på enten mobile pay eller kontooverførsel.
Betales kontant til plejefamilien, betragtes det ikke som en gyldig betaling!
Der sendes ikke bekræftelse på betalingen. Hører du ikke fra os, er alt ok.

Restbeløbet skal være os i hænde senest 1 uge før killingens flyttedato. Her skal i igen huske at skrive dens navn i beskedfeltet!



Mobile paynummer: 40560238

Det er vigtigt at du i beskedfeltet skriver killingens nuværende navn!


Både mobile pay og kontooverførsel fungerer fint som bevis for betaling. Hører du ikke fra os, er alt som det skal være. Du behøver derfor ikke at skrive til vores mail for bekræftelse.


Kontonummer til bankoverførsel:

Reg: 5387 Konto: 0357449




Ofte stillede spørgsmål





Han eller hunkilling?

Vi hører desværre fra mange købere, at de får forkert rådgivning fra folk de kender, om hvilket køn de skal vælge. Mange får at vide at en hankat strinter mere end en hunkat. Dette er forkert! En fertil hunkat kan strinte ligeså meget som en han. Men er de kastrerede/steriliserede, vil de ikke strinte og ikke løbe langt væk fra deres hjem. Hører man at de nu strinter uanset neutralisering, er det fordi vedkommendes kat er neutraliseret for sent! For når de at blive 6-7 måneder gamle, kan de lære at strinte og det kan hænge fast som en dårlig vane.
Vi neuraliserer vores killinger tidligt, så de netop ikke når at få den dårlige vane, enten at strinte eller være urenlige.



Kan man lære en killing at bo i hus med have, hvis den ikke har været udenfor?

Ja! Det er noget af det nemmeste at lære en killing, da det er instinktivt. Men man skal ikke lukke sin killing ud, før den er 6 måneder gammel. Den kan ikke finde vej hjem, før. Derudover må man aldrig bare lukke en killing eller voksen kat ud, før den er vant til hjemmet og sine nye mennesker. Så med voksne katte bør man vente en måneds tid.

Man kan evt bruge tiden på at tage sin killing med i haven, med en sele og en snor. Lad den dog ikke uden opsyn, da de faktisk ofte får viklet sig ind i snoren og kan blive kvalt.



Kan vores børn få glæde af en killing, der ikke er vant til børn?

Ja! Vores killinger er utroligt elskelige, sociale og kærlige og det kan vi med stolthed skrive under på! De bliver kysset, kælet og løftet i en favn mange gange dagligt og er med i en families hverdag, om der er børn eller ej. De er derfor fra små af vant til støvsugeren, tv der kører, gæster, musik osv. Dette giver harmoniske killinger, der ikke lige lader sig skræmme af småting.

Har man børn under 5 år, er det muligt at killingen lige skal vænne sig til barnet. Små børn bevæger sig, taler og ser ud anderledes end større og voksne. Men det vænnes den nemt til, hvis forældrene giver barnet oplæring i hvordan en killing skal håndteres. Dvs ikke slæbe den rundt. Ikke vække den når den sover. Ikke hive den i halen eller løbe efter den. Forklar barnet at man får mest ud af at sidde på numsen og få killingen på skødet. Til gengæld kan børn og killinger få et ualmindeligt skønt venskab.



Er jeres killinger renlige?

Vi sælger på ingen måde urenlige killinger! Vores killinger trænes intensivt og de fleste af dem, går allerede på kattebakke, når de kun er 3 uger gamle.

En killing kan dog, når den har skiftet hjem, sagtens få en blærebetændelse. 9 ud af 10 urenlige katte, har faktisk noget med deres urinveje og man bør altid søge dyrlæge først, for at få be-eller afkræftet om det er sygdom som ligger bag. Det er altid stressende at flytte for en kat-Også selvom vores killinger er vant til lidt af hvert. Stress får immunforsvaret til at dykke og kan give en blærebetændelse, hvis man er uheldig. Ofte har man feks gennemtræk eller træk et sted hvor killingen elsker at sove. Dette kombineret med stressen kan give blærebetændelse. Det er heldigvis sjældent at det sker.



Kan man sætte voksen kat og killing sammen og hvordan?

Selvfølgelig! Hvis din voksne kat har haft en normal opvækst med søskende, bør den have sociale evner. Men mange forskrækkes af at en voksen kat, hvæser, brummer og kan slå ud efter den nye killing. Dette er helt normalt og man skal lade være at blande sig, med mindre der flyver pels gennem luften i totter.
Katte i flok har altid et hieraki og det er dette, som den voksne kat vil forsøge at etablere.
Er du nervøs for at lade dem være alene sammen, kan du give killingen et rum, de første par dage, når du er på arbejde. Sørg for at den voksne kat, har noget højt den kan flygte op på, når den ikke længere gider den lille. Typisk går en sammenføring nemt og tager godt en uges tid (nogle få dage), hvis man ikke blander sig.



Kan man vænne en killing til hund?

Det kan man sagtens! Det kræver dog at man sørger for, at killingen har et sted at flygte hen i starten. Et babygitter i en dør er feks en rigtig god løsning. Hunden kan ikke følge efter og killingen kan gå ind et andet sted og få lidt fred. På denne måde kan killingen selv vælge, når den vil konfronteres med hunden. Men det er langt nemmere at vænne en killing til en hund, end en voksen kat. Tålmodighed og opdragelse på hunden, vil hjælpe.

Det er ingen garanti at killingen er vant til hund, der hvor man henter den. Hunde er meget forskellige og den skal stadig lære hunden at kende.


killingehjaelpen@gmail.com